Läcker Lördagsrätt

Efter att ha kört med mossrivare och vertikalskärare på vårgräsmattan är det skönt att göra något enkelt och läckert till middagen lördag kväll. Börja med att hälla upp ett glas rödvin, ta en smutt och känn inspirationen komma…..Renskavsgryta skall vi ha….

  • Ett paket fryst renskav
  • 1-2 gula lökar
  • 1/2 paket torkad Karl-Johansvamp (ca 15 gram)
  • 4-5 dl chreme fraiche
  • 2 matskedar Dijonsenap
  • timjan
  • 8 enbär
  • 1 tärning svampbuljong
  • 3 skivor bacon
  • salt och peppar

Häll kokande vatten över svampen, låt stå minst 30 minuter. Under tiden strimla bacon, hacka lök och krossa/mortla enbären. Stek baconstrimlorna halvknapriga, lägg åt sidan. Stek renskaven i en traktörpanna, sönderdela under det att steker den, lägg i lök. Ta svampen och krama ur så mycket vatten som möjlig, hacka sen i mindre delar, lägg i pannan och tillsätt bacon. Salta och peppra efter smak. Tillsätt chreme fraiche och buljongtärningen. Nu är det dags för enbär och timjan och Dijonsenapen. Låt puttra och smaka av…kanske lite mer timjan eller senap? Höll på att glömma en sak, vattnet som svampen mjuknat i, tillsätt 3-4 msk av det. Vid det här laget borde eventuella gäster eller andra som du tänker dinera med blivit halvt vansinniga av doften som sprider sig i köket. Så låt dom inte bli sinnesförvirrade, servera grytan med pasta eller ris och en god sallad.

Bilden är inte från originalrätten utan hämtad på internet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s